Parets interiors en gris

28.05.2023


El color gris ha tingut un paper destacat en la història de l'art, tant a la pintura com a altres disciplines creatives. 

S'han fet servir diferents tonalitats de gris per crear efectes d'ombra, volum i textura. 

Aquest color neutre i versàtil ha demostrat la seva capacitat per realçar la bellesa de les obres i transmetre emocions subtils.

En considerar la pintura de parets interiors, el color gris continua sent una elecció avantatjosa. La gamma de grisos ofereix una àmplia varietat de tonalitats, des de grisos clars fins a grisos foscos. Cada tonalitat aporta un efecte diferent d'espai. El gris clar ofereix lluminositat i amplitud, mentre que el gris fosc afegeix profunditat i elegància.

El color gris evoca emocions de calma, tranquil·litat i estabilitat. És un to que ens convida a la introspecció i la reflexió. A més, el gris pot actuar com un llenç en blanc per realçar altres colors. 

Es combina harmoniosament amb tons més vibrants, com ara el groc, el verd o el blau, creant contrastos equilibrats i sofisticats. També s'integra bé amb colors càlids, com ara el beix o el marró, generant una sensació de confort i calidesa.

Pel que fa a l'elecció de teles i mobiliari que combinen amb el gris, hi ha moltes opcions. 

Les teles en tons neutres, com el blanc, el crema o el beix, complementen a la perfecció les parets grises, creant una atmosfera suau i harmoniosa. 

Els mobles de fusta en tons clars, com el roure o el bedoll, aporten un toc natural i elegant a l'espai. Els colors metàl·lics, com l'acer o la plata, també es barregen bé amb el gris, afegint-hi un toc de modernitat i sofisticació.


Miguel Angel Gamez 

Pintor Decorador