La llum i la decoració

26.02.2023


La llum és un element fonamental en la decoració de qualsevol espai. 

No només ajuda a il·luminar el lloc sinó que també té una gran influència en l'ambientació i l'estil del mateix.

Una bona il·luminació pot transformar un espai avorrit i tediós en un lloc càlid i acollidor. La il·luminació adequada pot crear diferents estats d'ànim en un espai, des d'una sensació relaxada i tranquil·la fins a un ambient més energètic i dinàmic.

En la decoració, hi ha diferents tipus de llum que s'utilitzen per crear diferents efectes. La llum general,  és la que il·lumina tot l'espai de manera uniforme i ajuda a evitar zones fosques. Aquesta llum sol ser suau i càlida, per aconseguir una atmosfera relaxada i tranquil·la.


Però també hi ha altres tipus de llum que es poden utilitzar per crear punts de llum en zones específiques de l'espai. Això es pot aconseguir amb la llum directa, que il·lumina una zona concreta, o la llum indirecta, que reflecteix la llum cap a les parets o el sostre per aconseguir una il·luminació més suau i difusa.


D'altra banda, també és important tenir en compte el color de la llum. Hi ha diferents tons de llum que poden donar diferents efectes i estils. La llum càlida, per exemple, dóna un to més acollidor i íntim a l'espai, mentre que la llum freda és més adequada per a espais més funcionals i moderns.


En resum, la llum és un element clau, té un gran impacte en l'ambientació i l'estil de l'espai. És important utilitzar diferents tipus de llum i tenir en compte el color de la llum per crear l'efecte desitjat. Per això, és important prestar atenció a la llumi i buscar el millor equilibri entre la funcionalitat i l'estètica.

us donem 5 consells per aconseguir-ho:


1 Utilitza diferents tipus de llum: És important tenir diferents punts de llum en l'espai per aconseguir una il·luminació equilibrada. Pots utilitzar llums de peu, llums de taula, llums de sostre, etc. per aconseguir diferents efectes.


2 Controla la intensitat de la llum: Per aconseguir una il·luminació més suau i relaxada, pots utilitzar reguladors de llum o bombetes amb diferents nivells de lluminositat. Així podràs ajustar la llum segons les necessitats de cada moment.


3 Busca el color de llum adequat: El color de la llum també té un gran impacte en l'ambientació de l'espai. Les llums càlides són més adequades per aconseguir un ambient íntim i acollidor, mentre que les llums fredes són més adequades per a espais més funcionals.


4 Aprofita la llum natural: La llum natural és la millor opció per aconseguir un ambient càlid i acollidor. Així que, si és possible, intenta aprofitar-la al màxim obrint finestres i portes per deixar entrar la llum del sol.


5 Experimenta amb diferents efectes: Pots aprofitar la llum per crear efectes interessants a l'espai. Pots utilitzar llums de colors, llums que creen ombres interessants o llums que il·luminen objectes específics per aconseguir un efecte decoratiu únic i personalitzat.

Amb aquests consells, segur que aconsegueixes l'ambientació que busques en la teva llar.


DecoAmbients Pintors

Miguel Angel Gamez