Decoració: Estil escandinavo

11.03.2023


La decoració escandinava s'ha convertit en una tendència popular en els darrers anys per la seva simplicitat, funcionalitat i sensació de confort. 

Aquest estil es caracteritza per utilitzar colors clars i neutres, materials naturals, textures suaus i il·luminació càlida per crear un ambient acollidor i tranquil. 

En aquest article, explorarem les claus de la decoració escandinava i com podem pintar les parets i decorar per aconseguir aquest estil en el nostre propi espai.

En primer lloc, el color és una part important de la decoració escandinava. Els colors clars i neutres com el blanc, el gris i el beige són els més comuns. 

Aquests colors són ideals perquè reflecteixen la llum natural i fan que una habitació semblin més gran i àmplia. També poden ser combinats amb altres colors suaus com el rosa pastel o el groc clar per afegir una mica de color sense crear una sensació de caos. 

Una opció popular és pintar una paret d'accent en un color més fort per afegir interès visual.

En segon lloc, els materials naturals són un element clau de l'estil escandinau. 

la fusta és un dels materials més utilitzats, ja que aporta calidesa i textura a una habitació. Els mobles i accessoris de fusta poden ser en colors naturals o pintats de blanc o gris per crear un aspecte coherent. La pedra, el vidre i el metall també són materials populars per afegir textures i contrast a l'espai. Podeu afegir coixins i mantes de llana o cotó en colors suaus i textures suaus.

En tercer lloc, l'il·luminació és un element important de la decoració escandinava. L'objectiu és crear una sensació de llum natural i càlida, per la qual cosa s'utilitzen llums de tons suaus i amb difusors. També és important tenir múltiples fonts de llum, com ara llums de taula, llums de peu i làmpades de paret per crear un ambient agradable.

En quart lloc, les línies i formes simples són un element distintiu de la decoració escandinava. Els mobles i accessoris solen tenir formes rectes i senzilles, i això ajuda a crear un aspecte net i modern. Les formes geomètriques també són una opció popular, com ara coixins o làmines de paret amb patrons de triangles o hexàgons.

Ara que hem explorat algunes de les claus de la decoració escandinava. Primer, recomanem pintar les parets de blanc o d'un color clar per reflectir la llum natural i crear un aspecte net i modern. Si voleu afegir una paret d'accent, podeu pintar-la en un color més fort o afegir-hi paper de paret amb un patró geomètric o floral.

 

DecoAmbients - Pintors 

Miguel Angel Gamez.