Complements decoratius

26.02.2023


A l'hora de decorar la nostra llar, sovint ens centrem en pintar les parets i oblidem l'impacte que poden tenir els complements en el resultat final de la decoració. 

Els coixins, les cortines,  i altres complements són elements clau que poden marcar la diferència en l'aspecte i l'ambientació de l'habitació.

Un dels principals avantatges d'utilitzar complements per decorar és que són una manera fàcil i econòmica de canviar l'estil d'una habitació sense haver de fer grans inversions. 

En canviar els coixins, les cortines i altres complements, podem donar-li una nova vida a l'habitació i canviar completament la seva aparença. Així mateix, els complements també ens permeten afegir una dosi extra de personalitat i estil a l'habitació, poden ajudar a crear una sensació d'harmonia i equilibri. 

Si volem crear una decoració uniforme i harmoniosa, és important que els complements estiguin coordinats amb el color i l'estil de les parets. Per exemple, si les parets són de color blau, podem utilitzar complements en tons de blau més clar o més fosc per aconseguir un efecte uniforme i equilibrat.

També poden ajudar a crear un contrast interessant en l'habitació. 

Si les parets són de color neutre o suau, podem utilitzar complements en tons forts o vibrants per crear un punt focal i donar vida a l'habitació, si les parets són de color blanc o crema, podem utilitzar coixins o cortines en tons de taronja o groc per aportar calidesa i vitalitat a l'habitació.

Els complements són una part important de la decoració d'una llar

Aquí us deixem 4 consells pràctics per ajudar-vos a triar els millors complements per a les vostres parets pintades.


1 Considerar la funció de l'estada: Totes les estances de la casa tenen diferents funcions, i això ha de reflectir-se en la decoració. Per exemple, les parets de la vostra sala d'estar poden ser decorades amb quadres o fotografies, mentre que les parets de la vostra cuina poden ser decorades amb estanteries pràctiques per emmagatzemar coses de cuina.


2 Escollir el tipus de complement: Després d'identificar el vostre estil i la funció de l'estada, podeu començar a triar complements com ara estanteries, plantes, murs galeria, miralls, làmpades, etc. A més, podeu optar per complementar les parets amb elements decoratius com ara coixins, cortines o tapissos.


3 Tenir en compte les dimensions: És important tenir en compte les dimensions de l'estança quan trieu complements per a les parets. Si teniu una paret gran, podeu optar per un mirall gran o una obra d'art per omplir l'espai. Si la vostra paret és petita, opteu per complements més petits i simples.


4 Combinar colors i textures: Triar complements que combinin amb els colors i textures de les parets és una manera excel·lent de crear una estètica coherent i harmoniosa. Podeu optar per unes cortines amb el mateix color que les parets o unes plantes que tinguin textures similars als elements decoratius que ja teniu.

Els complements són una part important de la decoració d'una llar i poden ser clau per aconseguir el millor resultat final de les parets pintades. 


Decoambients Pintors

Miguel Angel Gamez